Megvan az elhagyott Boeingek gazdája

2015.12.11. 19:16

Egy légi teherszállítással foglalkozó maláj cég jelentkezett annak a három Boeing 747-es repülőgépnek a tulajdonosaként, amelyek több mint egy éve vesztegelnek az ország fő repülőterén.

Ahogy arról az Origo is beszámolt: a Kuala Lumpur-i reptér üzemeltetője a hét elején újsághirdetést adott fel, amelyben arra figyelmeztették a gépek tulajdonosait, hogy a repülőtérnek joga van eladni a gépeket, ha két héten belül nem jelentkeznek értük.

Persze nem Air France felirattal, de ilyenből vesztegelt három is több mint egy évig a Kuala Lumpur-i reptérenForrás: Photononstop/Angelo Cavalli

Nem feledkeztek el róluk

A Swift Air Cargo nevű cég most azt állítja, júniusban vették meg a gépeket, és eddig is kapcsolatban álltak a reptér üzemeltetőjével, aki további dokumentumokat kért tőlük az adásvételről. "Döbbenten és értetlenül állunk a reptér üzemeltetőjének lépése előtt. A gépek tulajdonosa a Swift, és egyáltalán nem feledkeztünk meg róluk" - mondta a vállalat jogi képviselője.

Hirdetni márpedig lehet

A reptér azt közölte, hogy a 747-esek tulajdonjogát nem sikerült kielégítő módon bizonyítani, ezért valóban további iratokat kértek. Az üzemeltető azt is tudatta: az újsághirdetés bevett gyakorlat adósság behajtására.