Egyiptom: Nem terrortámadás miatt zuhant le az orosz utasszállító

Egyiptom
Haszana, 2015. november 1. Egyiptomi szakértők a roncsok között 2015. november 1-jén, miután az előző nap 217 utassal és hétfőnyi személyzettel a fedélzetén lezuhant a Kogalymavia (nemzetközi nevén Metrojet) orosz légitársaság repülőgépe az egyiptomi Sínai-félszigeten fekvő Haszana közelében. A szerencsétlenséget senki sem élte túl. (MTI/EPA/Haled el-Fiki)
Vágólapra másolva!
A tragédia körülményeit vizsgáló egyiptomi bizottság nem talált arra utaló bizonyítékot, hogy terrortámadás miatt zuhant le az orosz utasszállító a Sínai-félszigeten. 
Vágólapra másolva!

Semmi sem utal arra, hogy terrortámadás következtében zuhant le október végén a Sínai-félszigeten a Metrojet orosz légitársaság utasszállító repülőgépe - állapította meg a katasztrófa körülményeit vizsgáló egyiptomi bizottság.

A tragédia körülményeit vizsgáló egyiptomi bizottság szerint semmi nem utal terrortámadásra Forrás: MTI/EPA/Haled El-Fiki

Az orosz hatóságok ugyanakkor már hetekkel ezelőtt közölték, hogy a katasztrófát egy, a repülőgépre felcsempészett robbanószerkezet okozta. Emellett az Iszlám Állam sínai-félszigeti ága is közölte, hogy ők robbantották fel a gépet.

November elején a brit kormány is közölte, hogy szerintük robbanószerkezet is okozhatta az orosz utasszállító katasztrófáját.

A repülőgép október 31-én Sarm-es-Sejkből indult Szentpétervárra, és a felszállás után 23 perccel zuhant le a Sínai-félszigeten. A gépen 217 utas - köztük 17 gyermek - és 7 főnyi személyzet tartózkodott, a katasztrófát senki nem élte túl.