Hétszázezer embert telepítettek ki a Fülöp-szigeteken

Vágólapra másolva!
Több mint 700 ezer embert telepítettek ki a Fülöp-szigeteken a Melor tájfun miatt. A vihar hétfő reggel érte el az ország keleti részét.
Vágólapra másolva!

725 ezer embert telepítenek ki a Fülöp-szigetek középső részén a Melor tájfun miatt - írja a CNN. A több mint 200 kilométer/órás erősségű széllel és heves esőzésekkel érkező vihar hétfőn reggel érte el a Samar-sziget partjait, ezután a tájfun az ország legnagyobb szigete felé veszi az irányt.

A háromszáz kilométer átmérőjű Melor tájfun a Fülöp-szigeteki hatóságok közlése szerint áradásokat, földcsuszamlásokat és vihardagályokat okozhat.

A Haiyan útvonalát követi

A kitelepítések mellett mintegy

40 belföldi repülőjáratot töröltek,

73 komphajót és több száz halászhajót pedig arra utasítottak, hogy maradjanak a kikötőkben. A térségben zárva maradtak az iskolák is.

A tájfun helyi idő szerint hétfő reggel érte el a szigetország keleti részén fekvő, piciny Batag szigetét, és a nap folyamán éri el a fővárostól, Manilától 385 kilométerre délkeletre fekvő Sorsogon város környékét a sűrűn lakott Luzon-szigeten.

A Melor eddig a Fülöp-szigetekre 2013-ban lecsapó, és több mint 6 ezer ember életét követelő Haiyan tájfun útvonalát követte.