Mártírhalálra készült az indonéz bevándorló

2015.12.14. 08:42

Vádat emelt hétfőn az ügyészség Szöulban egy illegálisan Dél-Koreába jutott indonéz bevándorló ellen, aki kapcsolatban áll az al-Kaidához köthető szíriai an-Nuszrával.

A 32 éves férfit a határsértésen kívül okirat-hamisítással és fegyverrel való visszaéléssel vádolták meg. A férfit egy hónapja vették őrizetbe Dél-Cshungcshong tartományban, ahol nyolc éve dolgozott egy kisvállalkozásnál. A lakásán egy tőrt, egy gépkarabély-másolatot és az iszlám fundamentalizmusról szóló könyveket foglaltak le. A férfi áprilisban egy olyan felvételt töltött fel magáról az internetre, melyen az an-Nuszra lobogójával látható, és arról beszél, hogy Szíriába készül harcolni, ahol "mártírhalált" fog halni. A koreai törvények ugyanakkor azt nem teszik lehetővé, hogy valakit a közösségi médiában megosztott, akár a terrorizmust támogató üzenetért felelősségre vonjanak.

Terrorellenes törvényt készülnek elfogadni

Dél-Koreából a közelmúltban az an-Nuszra három követőjét toloncolták ki, az ellenzék és a kormány pedig megállapodott abban, hogy terrorellenes törvényt fognak elfogadni, de egyelőre nem történt előrelépés.