Üzemanyagpiacot bombáztak Szíriában

landscape SQUARE FORMAT 2719045 10/14/2015 A Russian Sukhoi Su-34 aircraft conducts a targeted airstrike on an ISIS strong point near Aleppo, Syria.Maximum quality. Video snapshot./???????????? ??????? ??
Az orosz légierő bombázott Aleppónál
Vágólapra másolva!
Főleg az Iszlám Állam területéről származó dízelolajat árultak azon az üzemanyagpiacon, amelyet kedden légicsapás ért Szíriában. A támadásban harmincöten haltak meg és megsemmisült több tartálykocsi is.
Vágólapra másolva!

Légitámadás ért egy üzemanyagpiacot kedden Szíriában, harmincöten meghaltak vagy megsérültek, és megsemmisült több tartálykocsi - közölte két ellenzéki megfigyelő csoport.

A piac ugyan mérsékelt ideológiájú felkelők kezén van, mégis

főleg olyan dízelolaj árusító helye, amely az Iszlám Állam uralta területekről származik.

A támadást vélhetően orosz harci repülők hajtották végre.

Egy üzemanyagpiacot ért támadás kedden Szíriában Forrás: AFP/Ria Novosti

A piac Máret-al-Nászan faluban van, Szíria északi részén. Az AP amerikai hírügynökség megjegyzi, hogy az Iszlám Állammal több felkelő csoport is harcban áll, mégis kereskedik velük: olajért zöldséget, gyümölcsöt adnak.

Az olajipart vették célba

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű szervezet vezetője, Rami Abdrurrahman azt mondta, hogy

Sergey Rudskoy, az orosz hadsereg operatív alakulatainak vezetője azt mondta, hogy szeptember 30-a, az orosz légierő szíriai bevetésének kezdete óta 1200 illegális üzemanyagot szállító teherautót semmisített meg az orosz légierő.

Rudskoy azt is hozzátette, hogy jelenleg

hat olajmezőt ellenőríznek a terroristák Szíriában,

és továbbra is az a céljuk, hogy csapást mérjenek a szélsőségesek legfőbb bevételi forrására, az olajiparra.

A dízelolaj kereslete egyre élénkebb Szíria északi részén a tél miatt. Sokan fűtenek ezzel az energiahordozóval, amelynek kínálata a légicsapások miatt zsugorodik, ára pedig ezzel összefüggésben meredeken emelkedik.