Eltemették a San Bernardinó-i támadókat

lövöldözés terror california
A crowd gathers behind police line near the scene of a shooting on December 2, 2015 in San Bernardino, California. One or more gunman opened fire inside a building in San Bernardino in California, with reports of 20 victims at a center that provides services for the disabled. Police were still hunting for the shooter, saying one to three possible suspects were involved. Heavily armed SWAT teams, firefighters and ambulances swarmed the scene, located about an hour east of Los Angeles, as police warned residents away. AFP PHOTO / FREDERIC J. BROWN / AFP / FREDERIC J. BROWN
Vágólapra másolva!
Egy hét után találtak csak olyan temetőt, amely befogadta a San Bernardinó-i terrortámadás elkövetőinek holttestét.
Vágólapra másolva!

A feltűnést kerülve, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) ügynökeinek védelme alatt temették el a 14 halálos áldozatot követelő San Bernardinó-i terrortámadás két elkövetőjét. A temetés megszervezői egy hét után találtak olyan temetőt, amely hajlandó volt befogadni a tömeggyilkosok holttestét.

- mondta két muzulmán hívő.

A temetést hagyományos iszlám szertartás előzte meg - közölte egy neve elhallgatását kérő szemtanú.

Egy San Bernardinótól többórányi autóútra lévő muzulmán temetőben a holttesteket megmosták, fehér lepelbe csavarták, és eltemették. A városhoz közelebbi temetők nem vállalták, hogy sírhelyet adnak, mert attól tartottak, hogy meggyalázzák a holttesteket.

Nem volt biztonsági háttérvizsgálat

Egy amerikai tisztségviselő, aki közel áll az ügyben folyó nyomozáshoz, elmondta, hogy

az Egyesült Államok pakisztáni konzulátusán keresztül, mielőtt vízumot adtak neki azon a címen, hogy Syed Rizwan Farook menyasszonya volt.

Azonban ezt nem tették meg, mert a rutinjellegű elsődleges vizsgálat során nem merült fel semmilyen gyanús körülmény.

Tizennégy ember halt meg a támadásban Forrás: AFP/Frederic J. Brown

A 29 éves Tashfeen Malik és férje, a 28 esztendős Syed Rizwan Farook két héttel ezelőtt hajtotta végre a támadást a dél-kaliforniai San Bernardino megyei egészségügyi dolgozók munkahelyi bankettjén, majd a rendőrökkel vívott tűzharcban meghalt.