Rákos daganatnak nevezte a NATO-t egy orosz politikus

2015.12.17. 11:53

Az orosz alsóház elnöke szerint a NATO Európa rákos daganata. Szergej Nariskin szerint elsőként az Egyesült Államokat kéne kizárni a szervezetből, ezt követően könnyen fel lehetne számolni.

Európa rákos daganatának nevezte a NATO-t csütörtökön Szergej Nariskin. Az orosz parlament alsóházának elnöke a szerb parlament Moszkvában tartózkodó küldöttségével folytatott megbeszélések során beszélt erről.

Nariskin szerint legjobb megoldás a NATO feloszlatása volna. Az orosz politikus egyúttal megoldási javaslatot is kínált a szervezet felszámolására. Mind mondta, első lépésként ki kellene zárni az Egyesült Államokat a NATO-ból. Ezt követően már fájdalommentesen fel lehetne oszlatni a szövetség egészét - ajánlotta a házelnök.

Nariskin korábban a harmadik világháborúról beszéltForrás: MTI/EPA/Pool/Li Rui

Az orosz parlament alsóházának elnöke szerint az általa javasolt megoldás jó lépés volna az egész kontinens biztonságának és stabilitásának erősítéséhez.

Nariskin júliusban a harmadik világháborúról beszélt a Russia Today tudósítása szerint. A politikus akkor azt mondta, hogy Oroszország mindent megtesz azért, hogy ne törjön ki egy ilyen világméretű konfliktus, de szerinte sok ország hidegháborús logika mentán folytatja a külpolitikáját.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK