Hétfőn amerikai kommandósok érkeztek egy líbiai légi támaszpontra - derült ki a líbiai légierő Facebook-bejegyzéséből. Az akció így már nem annyira titkos.

Egy Facebook-bejegyzés buktatta le az amerikai kommandósok titkos küldetését Líbiában. A líbiai légierő posztjában azt írta, húsz amerikai katona érkezett az egyik légibázisra, akik a képeken fegyverrel feszítettek a napsütésben.

بتاريخ 14/12/2015 وعلي تمام الساعة السادسة صباحاً هبطت طائرة عسكرية أمريكية علي متنها 20 جندي أمريكي علي مهبط قاعدة الو...

Szerző: ‎رئاسة أركان القوات الجوية Libyan Air Forces‎, 2015. december 16.

Az amerikai kommandósok hétfőn érkeztek Wattiya légibázisra - írja a The Guardian. Később a bázis parancsnokafelszólította őket, hogy távozzanak,mert nem volt engedélyük, hogy ott tartózkodjanak. A cikk szerint az nem világos, hogy a líbiai hadsereg egy másik egysége engedélyezte-e az amerikai missziót. 

A Facebook-bejegyzés szerint a húsz katona golyóálló mellényt viselt, és modern fegyverekkel voltak felszerelve. A képeken az látszik, ahogy az amerikaiak pózolnak a helyi katonákkal, illetve felszállnak egy repülőgépre. 

A Wattiya Líbia egyik legnagyobb légi támaszpontja, amely közel fekszik az Iszlám Állam helyi bázisához.A szakértők szerint a katonák jelenléte arra utalhat, hogy hamarosan csapást mérnek a dzsihádistákra.