Barack Obama amerikai elnök a San Bernardinó-i vérengzés áldozatainak hozzátartozóival találkozott, és azt mondta, meghatotta, hogy a tolerancia szükségességére helyezték a hangsúlyt.

Ezekben a nehéz időkben, a hozzátartozók az erőt, az egységet és a szeretetet képviselik, amely ebben a közösségben és az országban van - mondta Barack Obama amerikai elnök, miután találkozott a két héttel ezelőtti San Bernandinó-i vérengzés áldozatainak családtagjaival.

San Bernardino polgármestere fogadta a repülőtéren az elnöki pártForrás: AFP/Brendan Smialowski

Az amerikai elnök és felesége, Michelle csaknem három órát töltött a hozzátartozókkal, miközben útban szabadságukra Hawaiiba utaztak.

Tizennégy embert öltek meg

December 2-án a 29 éves Tashfeen Malik és férje, a 28 esztendős Syed Rizwan Farook támadást hajtott végre a dél-kaliforniai San Bernardino megyei egészségügyi dolgozók munkahelyi bankettjén. Tizennégy embert megöltek, a két merénylő pedig a rendőrökkel vívott tűzharcban halt meg.

Az FBI szerint nincs jele annak, hogy a merénylők kapcsolatban álltak volna külföldi fegyveres szervezetekkel, ám szakértők szerint akciójukat Iszlám Állam terrorszervezet ihlethette.