Lemondott a szexuális zaklatással vádolt izraeli belügyminiszter és miniszterelnök-helyettes. Szilván Salom azt is bejelentette, hogy nem csak a politikától, de a közélettől is visszavonul.

Bejelentette lemondását és a közügyektől való visszavonulását a szexuális zaklatással vádolt Szilván Salom izraeli belügyminiszter és miniszterelnök-helyettes. Távozásának előzménye, hogy vasárnapra már tizenháromra nőtt azon nők száma, akik azt állítják, hogy molesztálta őket közös munkahelyükön.

Visszautasítja a vádakat

Szilván Salom visszautasítja a vádakat, és lemondását azzal indokolta, hogy meg akarja kímélni családját. Huszonhárom évig szolgáltam hittel képviselőként és különböző minisztériumok élén a közügyeket"- mondta. A jobboldali Likud párt politikusa miniszteri tárcája mellett képviselői mandátumáról is lemondott.

Ügyészségi vizsgálat indult

Jehuda Weinstein államügyész közölte, hogy Salom távozása ellenére vizsgálatot rendel el, és találkozót tartott az izraeli rendőrség illetékes nyomozóival - értesült a Ynet, a Jediót Ahronót című újság honlapja. Két nő azt is jelezte, hogy kész a rendőrségen is vallomást tenni, ha megőrizheti névtelenségét. A rendőrség eközben megkezdte a bizonyítékok gyűjtését.