Magyar kötődésű díjat kaptak a menekültmentők

migráció migráns menekült Greece: Refugees receive care upon arrival in Lesbos Newzulu Citizenside Sándor Csudai Greek greece migrants migrant lesbos lesvos overcrowded BOAT aegean SEA DINGHY REFUGEE refugees ISLAND SQUARE FORMAT
Nekik sikerült: menekültek szállnak partra Leszbosz szigetén. Idén már 700 ezer migráns jutott el Görögországba.
Vágólapra másolva!
A menekülteket segítő görög önkéntesek szervezetének, az Agkalia egyesületnek adja idén a Wallenberg-díjat az Európa Tanács. A díjat a magyar és a svéd parlament kezdeményezésére alapították.
Vágólapra másolva!

Több mint 17 ezer partot érő menekültnek nyújtott segítséget idén Leszbosz szigetén az a szervezet, amely idén megkapja az Európa Tanács Wallenberg-díját.

Az Agkalia nevű görög civil egyesület élelmiszerekkel, orvosi ellátással, friss vízzel állt készen hónapokon keresztül az Európa kapujává vált szigeten és látott el minden rászorulót - írja közleményében a díjat adományozó Európa Tanács.

Nekik sikerült: menekültek szállnak partra Leszbosz szigetén. Idén már 700 ezer migráns jutott el Görögországba. Forrás: citizenside.com/(c) copyright Sándor Csudai

A helyi önkénteseket tömörítő Agkalia egyesületet a görög ortodox egyház papja, Dimou Efsztratiosz atya alapította, aki 2015 szeptemberében elhunyt.

A szervezet munkáját adományokból, anyagi ellenszolgáltatás nélkül végzi.

A magyar és a svéd parlament kezdeményezésére az Európa Tanács által 2012-ben alapított 10 ezer euróval - bő 3 millió forinttal - járó díjat 2016. január 13-án adják át Strasbourgban.