Németország több tartományából vezényeltek át rendőröket Drezdába, hogy biztosítsák a bevándorlást támogatók és az azt ellenzők demonstrációját. Kisebb összecsapásoktól eltekintve a közel 10 ezres megmozdulás karácsonyi dalok éneklésével zárult.

Közel tízezer német vonult utcára Drezdában. Egy időben vonultak fel a bevándorlást ellenzők és a menekültek befogadását támogatók – írja a Die Welt. Németország több szövetségi tartományából érkeztek rendőrök a keletnémet városba, hogy megakadályozzanak egy esetleges összecsapást a demonstrálók között.

A hatóság emberei vízágyúkat helyeztek el a belvárosban.

A fokozott készültség ellenére nem volt sok dolguk a rendőröknek. Néhány rendbontótól eltekintve nem került sor összetűzésre a szembenálló tüntetők között.

Növekszik a menekültellenesség Németországban isFotó: Polyák Attila - Origo

Az iszlámellenes mozgalom (Európai Hazafiak a Nyugat Iszlamizálódása Ellen, Pegida) támogatói karácsonyi dalok éneklésével zárták a felvonulást.

A szélsőségesek erősödése Németországban egyre látványosabbÉv elején még úgy tűnt, hogy kifullad a bevándorlásellenes mozgalom. Először lemondott a Hitlernek beöltöző vezetőjük, majd a belső viták miatt többen kiléptek a szervezetből, hogy új mozgalmat alapítsanak. A Németországba áramló menekülthullám azonban új lendületet adott a szervezet támogatottságának.