Koránt égettek a tüntetők Korzikán

Vágólapra másolva!
Egy muszlim imahely elleni támadássá fajult egy, az előző nap megsérült tűzoltók és rendőrök melletti szimpátiatüntetés a Franciaországhoz tartozó Korzikán. A demonstrálók Koránokat égettek. Manuel Valls francia miniszterelnök ezt a támadást is elítélte - csakúgy, mint a tűzoltók és rendőrök ellenit.
Vágólapra másolva!

Tüntetők vertek szét egy muszlim imatermet, és a Korán több példányát tűzre vetették a Franciaországhoz tartozó Korzikán, Ajaccio városában.

Az incidens egy szimpátiatüntetésen történt, ahol 600 ember gyűlt össze,

hogy kifejezze szolidaritását az előző este szolgálat közben megsebesült két tűzoltó és rendőr mellett. Az alábbi Twitter-bejegyzésben az imahely látható a támadás után.

Csütörtök este a két tűzoltó súlyos, a rendőrtiszt pedig enyhébb sebesüléseket szenvedett, amikor ismeretlenek támadták meg őket. A sajtóbeszámolók szerint a tűzoltókat tőrbe csalták azzal, hogy

tüzet gyújtottak az imahely közelében, majd a kiérkező tűzoltókra támadtak.

A rendőr akkor sérült meg, amikor kollégáival a helyszínre sietett rendet teremteni.

Elégettek több Koránt

A pénteki szimpátiatüntetés az után fajult el, hogy a tömegből kivált egy 300 fős csoport, és átvonult a csütörtök esti támadás helyszínére.

A tömegben többen arab- és muszlimellenes jelszavakat skandáltak.

Az imahelyre ezután törtek be, a hatóságok szerint a Korán néhány példányát sikerült is elégetni.

Manuel Valls francia miniszterelnök a Twitteren közzétett bejegyzésében elítélte a tűzoltók elleni erőszakot, és felszólította a korzikaiakat a köztársaság törvényeinek tiszteletben tartására. A kormányfő a fenti bejegyzésben ugyanakkor elítélte azt is, hogy az imahelyet megtámadták.