Korrupció miatt letartóztattak egy volt szerb minisztert

2015.12.26. 12:44

A belügyminiszter szerint a korrupcióval vádolt és letartóztatott 79 ember - köztük a volt kereskedelmi miniszter - mintegy 100 millió eurós kárt okozott, és hatalommal való visszaélésben is bűnösek lehetnek.

Különböző korrupciós ügyekben letartóztattak Szerbiában 79 embert, köztük egy volt minisztert és sok további volt, magas rangú tisztségviselőt - közölte Nebojsa Stefanovic belügyminiszter, két héttel azután, hogy Szerbia megkezdte az Európai Unióval a csatlakozási tárgyalásokat.

 Ezek az emberek 2004 óta több korrupciós bűncselekményt követtek el, illetve a hatalommal való visszaélésben is bűnösök, amivel több mint 100 millió euró kárt okoztak. Köztük van egy volt miniszter, polgármesterek, valamint nagyvállalatok igazgatói" - mondta Stefanovic, aki csak S.M. monogrammal azonosította a szóban forgó volt minisztert.

A sajtó azonosította

A Blic című napilap szerint Slobodan Milosavljevic volt kereskedelmi miniszterről van szó, aki a 2003-ban meggyilkolt Zoran Djindjic kormányának tagja volt. A rendőrség öt gyanúsítottat még köröz. "A korrupció elleni harcban nem leszünk tekintettel párthovatartozásra, beosztásra" - mondta Stefanovic.

KAPCSOLÓDÓ CIKK