Nem tudják megfékezni a bozóttüzet Ausztráliában

2015.12.26. 09:48

Szombatra már több mint száz házat pusztított el a bozóttűz Ausztrália déli részén, Melbourne-től délnyugatra, a híres turisztikai látványosságnak számító Great Ocean Road tengerparti út mentén.

A tűz december 19-én keletkezett villámcsapástól, és egyelőre nem tudták megfékezni. Wye River helységben 85, Separation Creekben pedig 18 ház égett le.

A Melbourne-től délre fekvő Lorne közelében pusztító bozóttűz egyelőre megfékezhetetlenForrás: MTI/EPA/AAP/Keith Pakenham

Legalább 1500 hektárnyi bozótos semmisült meg, áldozatok egyelőre nincsenek . Az oltásban 500 tűzoltó vesz részt, az otthon nélkül maradtakat pedig szükségszálláson helyezik el.

Gyorsan terjedő bozóttűzzel küzdenek tűzoltók az ausztrálai Melbourne elővárosának környékénForrás: MTI/EPA/AAP/David Crosling

Tisztségviselők szerint súlyos károk várhatók a forró nyári időben. Victoria szövetségi állam katasztrófavédelmének vezetője sajtóértekezletén azt mondta: nagy valószínűséggel a tűz januárban és februárban is égni fog, mert várhatóan forró, szeles időjárás lesz végig a nyáron.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK