USA: 15 embert ölt az ítéletidő

usa, tornádó, ítéletidő
Villámlik egy tornádó által lerombolt lakóház felett az Alabama állambeli Birminghamben 2015. december 25-én. Újabb forgószél pusztított az Egyesült Államok déli részén, több házat megrongált, törmeléket hordott szét az utcákon, fákat döntött ki és áramkimaradást okozott az érintett területeken.
Vágólapra másolva!
Több mint ezer hektáron pusztított erdőtűz az egyesült államokbeli Kalifornia déli részén szombaton, miközben az ország délkeleti területein a nap folyamán tovább emelkedett a tornádók halálos áldozatainak száma.
Vágólapra másolva!

A helyi hatóságok közlése szerint mintegy 1200 hektárt leptek el a lángok a Los Angelestől nagyjából száz kilométerre északnyugatra fekvő Ventura környékén, a tűz miatt a 101-es autóutat - a térség egyik legfőbb közlekedési útvonalát - is le kellett zárni több szakaszon.

Villámlik egy tornádó által lerombolt lakóház felett az Alabama állambeli Birminghamben 2015. december 25-én. Újabb forgószél pusztított az Egyesült Államok déli részén, több házat megrongált, törmeléket hordott szét az utcákon, fákat döntött ki és áramkimaradást okozott az érintett területeken. MTI/AP/Butch Dill

Nem sikerült megfékezni

Az erdőtűz helyi idő szerint pénteken késő este kezdődött, és az erős szél és a szárazság miatt gyorsan terjedt.

A lángokkal szombaton 600 tűzoltó küzdött,

de még nem sikerült megfékezni a tűz terjedését. Az erdőtűz eddig nem okozott sérüléseket és számottevő anyagi kárt, de egy Ventura közeli közösségből 30 ház lakóit kitelepítették.

Több ezren áram nélkül

Szintén

szombaton tizenötre emelkedett az Egyesült Államok délkeleti részén tomboló tornádók halálos áldozatainak száma.

Mississippi államban nyolcan, Tennessee-ben hatan vesztették életüket az ítéletidőben, Arkansasban pedig egy 18 éves fiatalt ölt meg egy kidőlő fa - közölték a helyi hatóságok. Az Egyesült Államok déli szövetségi államaiban szerda óta tombol az ítéletidő, az infrastruktúrában keletkezett károk miatt a szentestét több ezren áram nélkül töltötték. A sérültek számairól nincsenek pontos adatok, de több tucatnyian lehetnek.