Egy 19 éves fiút és egy ötgyermekes anyát lőtt le egy chicagói rendőr

Vágólapra másolva!
Egy 55 éves fekete nőt és egy 19 éves egyetemistát lőtt le egy rendőr Chicagóban. A közlemény szerint a véletlenül találta el őket.
Vágólapra másolva!

Egy amerikai rendőr a hivatalos közlés szerint véletlenül lelőtt egy 55 éves fekete nőt. A rendőröket egy erőszakba torkolló családi viszály miatt hívták ki még szombaton - hely idő szerint - kora reggel.

A rendőrség vasárnap kiadott közleménye szerint a családi vitára kiérkező rendőrök

majd az egyik rendőr a fegyverét használta.

Az 55 éves női áldozatot, öt gyermek anyját, véletlenül találták el - áll a közleményben, amelyben a rendőrség részvétét nyilvánítja a hozzátartozóknak.

A fegyverét használó rendőrt harminc napra irodai munkára korlátozták, amíg az esetet ki nem vizsgálják.

Baseballütővel fenyegetett

A 19 éves egyetemista hozzátartozói az esetet úgy mesélték el a sajtónak, hogy a fiú baseballütővel fenyegette az apját.

Az utóbbi kihívta a rendőröket és megkérte az egy emelettel alattuk lakó nőt, hogy nyisson ajtót nekik. A rendőrök érkezésekor a fiú baseballütővel lement a lépcsőn, ekkor érték a lövések őt és a nőt is.

Chicago az utóbbi hetekben több tüntetésnek is helyszíne volt azóta, hogy közzétettek egy 2014-ben készült videót, amelyen látszik, hogy egy fehér rendőr lövéseket ad le egy 17 éves fekete fiúra.

Az eset miatt lemondott Garry McCarthy városi rendőrfőnök.

A tüntetők Rahm Emanuel chicagói polgármester távozását is követelik.

Az igazságügyi minisztérium ismétlődő emberi jogsértések gyanújával vizsgálatot folytat a városi rendőrség ellen.