Oroszország nagyágyúkat vet be Minszkben

Vágólapra másolva!
Moszkva úgy döntött, hogy politikai nehézfegyvereket vet be az orosz kormányzat képviseletében a kelet-ukrajnai konfliktusban érintett felek fehéroroszországi tárgyalásain.
Vágólapra másolva!

Putyin úgy döntött, hogy a kelet-ukrajnai válság megoldásán fáradozó, úgynevezett összekötő csoportok tekintetében Borisz Griznov volt házelnök, Igor Ivanov ex külügyminiszter és az orosz számvevőszék korábbi vezetője, Szergej Sztyepanyisin személyében

tapasztalt politikusokkal erősíti meg a Kreml pozícióját a Minszkben folyó tárgyalásokon.

Oroszországot eddig Azamat Kulmuhametov a Kreml rendkívüli és meghatalmazott követe képviselte a fehérorosz fővárosban zajló egyeztetéseken, tanácsadói jogkörrel.

Míg az ukrán küldöttséget a döntéshozói szereppel is felruházott Leonyid Kucsma vezette,

aki több mint tíz évig volt az ország elnöke.

Putyin komolyabban veszi

Oleg Bondarenko orosz politikai elemző szerint a Kreml korábbi politikai nagyágyúinak bevetésével

Másodsorban ellensúlyozni szeretni az eddigi meghatalmazottjának politikai tapasztalatlanságát, ami miatt Moszkva eddig rendre pozíciókat vesztett a kelet-ukrajnai térségben élő oroszajkú lakosság érdekvédelmében – írja a Russzkaja Veszna hírportál.

Alighanem a legutóbbi tűzszüneti megállapodás mindkét részről történő folyamatos megsértése is az orosz fél részéről kinyilvánított erély hiányosságainak eredménye – véli az donyecki orosz internetes kiadvány