Öngyilkos merénylő robbantott Pakisztánban

pakisztáni robbantás
Mardan, 2015. december 29. Bűnügyi szakértők helyszínelnek az észak-pakisztáni Mardanban 2015. december 29-én, miután egy merénylő motorjára erősített robbanóanyaggal belehajtott egy kormányhivatal előtt álló tömegbe és felrobbantotta magát. A húsznál több áldozatot követelő támadás elkövetőjeként a pakisztáni tálibok Dzsamat-ul-Ahrár nevű csoportja jelentkezett. (MTI/AP/Emaduddin Khan)
Vágólapra másolva!
Legalább 21 ember életét vesztette Pakisztánban, amikor egy öngyilkos merénylő felrobbantotta magát egy kormányhivatal előtt. A támadást a pakisztáni tálibok vállalták magukra.
Vágólapra másolva!

Legalább 21-en meghaltak, 78-an megsebesültek, amikor kedden egy merénylő motorjára erősített robbanóanyaggal belehajtott egy kormányhivatal előtt álló tömegbe, és felrobbantotta magát az északnyugat-pakisztáni Mardan városában - közölte a pakisztáni rendőrség.

A pokolgép egy regionális kormányhivatal előtt lépett működésbe, amely személyi igazolványokat állít ki. Egészségügyi források szerint

legalább 21 holttestet és 78 sebesültet szállítottak a helyi kórházba.

Bűnügyi szakértők helyszínelnek az észak-pakisztáni Mardanban Forrás: MTI/AP/Emaduddin Khan

A támadás elkövetőjeként a pakisztáni tálibok (Tehrik-i-Talibán Pakisztán, TTP) Dzsamat-ul-Ahrár nevű csoportja jelentkezett, amely a pakisztáni kormány megdöntésével iszlamista államot kíván létrehozni.

Legitim célpontnak tekintik

A szélsőségesek szóvivője úgy nyilatkozott, hogy

"Isten akaratából minden pakisztáni szervezetet célba veszünk, amelyek közvetve vagy közvetlenül részei ennek a háborúnak" - hangzott el az iszlamistáktól.

A támadás elkövetőjeként a pakisztáni tálibok Dzsamat-ul-Ahrár nevű csoportja jelentkezett. Forrás: MTI/EPA/Arsad Arbab

A pakisztáni tálibok egykor kiterjedt területeket tartottak ellenőrzésük alatt az ország északnyugati felén, de a 2009-ben indult katonai műveletek

kisebb, elszigetelt területekre szorították vissza őket.

A korábbi évekhez képest idén kevesebb támadás történt települések és városok ellen.