Terrorveszély miatt lefújták a brüsszeli tűzijátékot

2015.12.30. 20:48

Idén elmarad a hagyományos brüsszeli szilveszteri tűzijáték, miután terrorveszély miatt, biztonsági okokból törölték a rendezvényt. Az eseményen tavaly százezres tömeg vett részt.

Biztonsági okokból, a terrorveszély miatt törölték a hagyományos brüsszeli szilveszteri tűzijátékot - közölte Yvan Mayeur, a belga főváros polgármestere. Az ünnepség lefújásáról szóló döntést azután jelentették be, hogy a polgármester egyeztetett a belügyminiszterrel. Ilyen helyzetben lehetetlen garantálni, hogy mindenkit ellenőrizzenek. Nem vállalhatjuk ezt a kockázatot" - mondta a városvezető.

Katonák Brüsszelben - már mindennapos látványForrás: AFP/John Thys

Az újévi ünnepséget a tervek szerint a város központjában rendezték volna meg csütörtökön. Tavaly nagyjából százezer ember vett részt a rendezvényen Brüsszelben.

Bizonytalan a helyzet

Charles Michel belga miniszterelnök teljes szolidaritást vállalt Yvan Mayeurrel, és hangsúlyozta, hogy kivételes helyzetről van szó. "Ez kényes és nehéz döntés (...) Mindenki azt szeretné, ha az élet visszatérne a rendes kerékvágásba, a helyzet azonban bizonytalan" - közölte.

A belga titkosszolgálatok hétfő este arra figyelmeztették a hatóságokat, hogy az ünnepek alatt támadás érheti a brüsszeli főteret, a rendőrkapitányságokat és a biztonsági erők tagjait.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK