Elengedték a brüsszeli merényletek miatt őrizetbe vetteket

2016.01.01. 21:06

Elengedték a belga hatóságok annak a hatfős társaságnak az utolsó három, még őrizetben lévő tagját is, akiket az elmúlt napokban fogtak el az ünnepek idejére Brüsszelbe tervezett terrortámadásokkal összefüggésben.

Belgiumban a hatóságok elengedték az ünnepek idejére tervezett brüsszeli terrortámadásokkal összefüggésben csütörtökön őrizetbe vett hat ember mindegyikét. A férfiak annak a Kamikaze Riders motoros klub tagjai voltak, két társukat pedig már pár nappal korábban őrizetbe vették, mert felmerült a gyanú, hogy merényletekre készültek az ünnepek alatt Brüsszelben.

Brüsszelben karácsonykor is katonák és rendőrök járőröztek az utcákon és a terekenForrás: MTI/EPA/Olivier Hoslet

A hat ember közül hármat már csütörtökön szabadon bocsátottak, a többieket pénteken engedték el. A többségében észak-afrikai származású motorosokból álló Kamikaze Riders Facebook-oldalán Izrael-ellenes videók is láthatók, sajtóhírek szerint tagjaik közül többen rokonszenveznek az Iszlám Állam dzsihádista terrorszervezettel.

Mint arról az Origo is beszámolt, a belga fővárosban törölték a hagyományos szilveszteri tűzijátékot, miután a szövetségi ügyészség kedden bejelentette, hogy merényletekre készülő feltételezett terroristákat fogtak el, akik az év végi ünnepek alatt terveztek lecsapni Brüsszel több pontján.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK