Jobb az amerikai sajtónk Kumin szerint

2016.01.01. 23:33

Javult a magyar kormány álláspontjának megjelenítése és bemutatása az utóbbi időben az amerikai sajtóban - állapította meg Kumin Ferenc. A New York-i főkonzul szerint ez nem azt jelenti, hogy csupa jót írnak.

Kiegyensúlyozottabb az amerikai sajtó Magyarországról bemutatott képe, mint amilyen néhány évvel ezelőtt volt - monda az InfoRádió Aréna című műsorában Kumin Ferenc. A New York-i főkonzul tapasztalatai szerint javult a magyar kormányzati álláspont megjelenése és bemutatása a sajtóban.

Ez nem azt jelenti, hogy csupa jót írnak, de ott van a cikkekben a magyar álláspont, és ezzel javult kissé a kiegyensúlyozottság - mondta. Kumin Ferenc szerint az amerikai sajtó nyitottabb a magyar kormányzati álláspontra, lehet velük vitatkozni, van esélye az értelmes szónak és a meggyőzésnek.

Stumpf István, Trócsányi László, Lánczi András és Kumin Ferenc egy konferencián 2012-benForrás: MTI/Soós Lajos

A főkonzul ezt a nyitottságot nem tapasztalta a német újságíróknál, amikor Magyarországon a külföldi sajtóval való kapcsolattartásért felelt - hangzott el a műsorban. Kumin megpróbál a sajtószakmai hibákra rámutatni - mondta -, például a tudósítások és a szerkesztőségi vélemények "keveredésére".

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK