Ezrek búcsúztatták a megölt palesztinokat

Hebron, 2016. január 2. Gyászolók az Izrael által Ciszjordániába hazaszállított 23 palesztin személy temetési szertartásán a ciszjordániai Hebronban 2016. január 2-án. A palesztinok részt vettek az utóbbi hónapokban történt erőszakos cselekményekben vagy gyaníthatóan közük volt hozzájuk. (MTI/EPA/Abed Al-Haszlamun)
Vágólapra másolva!
Palesztinok ezrei búcsúztatták azokat a társaikat, akiket az izraeliek öltek meg merénylet, vagy annak gyanúja miatt. Az izraeli hatóságok október óta nem adják ki a holttesteket, de pénteken Ciszjordániába szállították a maradványokat, és átadták a hozzátartozóknak.
Vágólapra másolva!

Olyan palesztinokat temettek el, akik részt vettek az utóbbi hónapokban csaknem mindennap előforduló erőszakos cselekményekben, vagy gyaníthatóan közük volt hozzájuk. A legtöbben hebroniak voltak, földi maradványaikat oda vitte vissza az izraeli hadsereg.

Izrael októberben kezdte visszatartani a holttesteket, abban a reményben, hogy így majd ritkulnak a merényletek.

Az elképzelés nem vált be. Az utóbbi három és fél hónapban a palesztinok 21 izraelit öltek meg, az izraeliek pedig legkevesebb 131 palesztint.

A holttesteket szombaton a tömeg a hebroni al-Huszein mecsetbe kísérte, és a közeli stadionban is imádkoztak a halott palesztinokért.

Gyászolók az Izrael által Ciszjordániába hazaszállított 23 palesztin temetési szertartásán a ciszjordániai Hebronban, január 2-án. Forrás: MTI/EPA/Abed Al-Haszlamun