Tíz kilométeres dugók a japán utakon

Horizontal ILLUSTRATION TRAFFIC DAILY LIFE TRAFFIC JAM BELTWAY CITY Holidaymakers are packing a highway outbound from Tokyo, while inbound line has very few cars on the outskirt of Tokyo 04 May 2006. Major railroad stations, airports and highways were cro
Korábbi felvétel
Vágólapra másolva!
Végeláthatatlan, sok helyen több tíz kilométeres kocsisorok alakultak ki Japán legforgalmasabb országútjain szombaton, az új esztendő második napján a vidéken töltött ünnepekről a nagyvárosokba hazatérők miatt.
Vágólapra másolva!

Az NHK közszolgálati televízió híradása szerint helyi idő szerint szombat hajnali öt órakor már 45 kilométeres dugó volt a Nara prefektúrában lévő Jamato alagút felé vezető autópályán, de Szajtama prefektúrában is negyven kilométeres kocsisorok álltak. Hasonló volt a helyzet a Honsú-sziget északi részén fekvő a Tóhoku és a legdélebbi Csúgoku régión áthaladó autópályákon. Hatalmas a tömeg a japán repülőtereken és vasúti pályaudvarokon is, a belföldi járatokra és gyorsvonatokra szóló jegyek mind elkeltek.

Korábbi felvétel Forrás: AFP/Josikazu Cumo

Szabadságon az ország

Japánban január 1. és 2. ünnepnap, de egyre gyakoribb, hogy a munkavállalók már néhány nappal az újév előtt szabadságot vesznek ki. Az óesztendő utolsó napján sok pénzintézet zárva tart, de egyes állami intézményeknél is előfordul, hogy nem, vagy csak korlátozott létszámban dolgoznak.