Dzsihadisták kerültek vizsgálati fogságba Salzburgban

börtön
Vágólapra másolva!
Két férfit helyezett vizsgálati fogságba a salzburgi városi ügyészség. Fennáll a gyanú, hogy közük van a novemberi, franciaországi terrorakcióhoz.
Vágólapra másolva!

A salzburgi városi ügyészség két, a gyanú szerint az Iszlám Állammal kapcsolatban álló embert helyezett vizsgálati fogságba. A gyanúsítottaknak közük lehet a novemberi párizsi mészárláshoz – írja a Die Presse. Eddig összesen hat szélsőséges ellen indult eljárás terrorizmus gyanúja miatt.

A káoszt használták ki

Egy pakisztáni és egy algériai férfit még decemberben gyűjtöttek be az osztrák rendőrök egy salzburgi menekülttáborban. A dzsihadisták – a menekültek közé vegyülve - hamis papírokkal jutottak be az unió határain belülre. Feltehetőleg segítséget nyújtottak a párizsi vérengzést elkövető terroristáknak. A támadásban 130 ember vesztette életét a francia fővárosban.

A menekültek közé vegyülve jutottak be az országba Forrás: MTI/EPA/APA/-

Az osztrák belügyminisztérium tavaly november 17-én hozta nyilvánosságra, hogy a terrortámadás értelmi szerzője, Sahal Abdeslam 2014 szeptemberben a szomszédban is megfordult. Egyszer közúti ellenőrzésen is megállították, akkor azt mondta, hogy Bécsbe megy nyaralni. Az osztrák rendőrök továbbengedték.