Merkel szigorúbb menekültpolitikát javasol

MERKEL, Angela
Berlin, 2015. szeptember 10. Angela Merkel német kancellárral (j) készít közös felvételt egy menekült a német szövetségi bevándorlás- és menekültügyi hatóság egyik berlini befogadó állomásán 2015. szeptember 10-én. (MTI/EPA/Bernd von Jutrczenka)
Vágólapra másolva!
Angela Merkel kancellár javaslatára módosítják a német menekültpolitikát. Ha a parlament rábólint, akkor könnyebb lesz kiutasítani azokat a menekülteket, akik bűncselekményeket követnek el.
Vágólapra másolva!

A szilveszter éjszakáján több német városban elkövetett atrocitások megkérdőjelezik a kancellár nyitott ajtók politikáját. Merkel tanácskozott pártja, a CDU vezetőivel arról, milyen válaszokat adjanak az eseményekre.

A találkozó után újságíróknak elmondta: azt javasolja, hogy utasítsák el azoknak a menedékkérelmét, akik bűncselekményeket követtek el, még akkor is, ha felfüggesztett büntetést kapnak.

Angela Merkellel készít közös felvételt egy menekült. A szilveszteri események politikája felülvizsgálatára kényszerítik a kancellárt Forrás: MTI/EPA/DPA/Bernd Von Jutrczenka

A döntést még el kell fogadnia a parlamentnek is – emlékeztetett a BBC.

A CDU emellett támogatja azt is, hogy deportálják azokat a menekülteket, akiket börtönbüntetésre ítélnek. A jelenlegi német törvények ezt nem teszik lehetővé abban az esetben, ha az érintettek életveszélynek vannak kitéve a hazájukban.

A kölni támadásokkal kapcsolatban eddig 21 ember ellen folytatnak vizsgálatot.