Kétszáznál több molesztálási feljelentés Kölnben

2016.01.10. 19:24

Meghaladta az ötszázat a szilveszteri molesztálásokkal összefüggésben tett feljelentések száma Kölnben. A rendőrségi bejelentéseknek kevesebb mint fele szólt konkrét szexuális jellegű támadásról.

Meghaladta az ötszázat a szilveszteri molesztálásokkal összefüggésben tett feljelentések száma Kölnben - közölte a dél-németországi város rendőrsége. Az 516 feljelentés mintegy 40 százaléka szólt részben vagy egészében szexuális jellegű támadásról.

A kölni főpályaudvar előtt történt szilveszterkor a tömeges molesztálásForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Oliver Berg

A szilveszteri támadások kivizsgálására alakult nyomozócsoport egyelőre 19 embert kezel gyanúsítottként. A nyomozók videofelvételek, tanúk és áldozatok vallomásainak elemzése alapján próbálnak bizonyítékokat gyűjteni. Egy 19 éves marokkói férfit már letartóztattak lopás gyanújával. 

Több száz nőt zaklathattak

Szilveszter este mintegy ezerfős csoport gyűlt össze a kölni főpályaudvar előtti téren, majd petárdázni kezdtek. Kisebb csoportok nőket kezdtek körbevenni, szexuálisan zaklatni és kirabolni. Szemtanúk szerint a támadók "az arab, észak-afrikai térségből származtak".

Hasonló esetek történtek más német városokban, de Ausztriában, Svájcban, Finnországban és Svédországban is.  Az eset után jelentette be Angela Merkel német kancellár, hogy a menekültügyi szabályok szigorítására tesz javaslatot. Szombaton több tüntetés is volt Kölnben az eset miatt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK