Szíriai iskolát ért orosz légi csapás

Vágólapra másolva!
Legalább 12 gyermek és egy tanítónő halt meg az iskolájukat ért orosz légicsapásban az északnyugat-szíriai Aleppó tartományban, a felkelők kezén lévő Andzsara településen.
Vágólapra másolva!

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja közlése szerint a légicsapás következtében további húsz diák megsebesült. A nyugat-aleppói Andzsara térségében heves harcok dúlnak az orosz légierő támogatásával szíriai kormányerők és a felkelő csoportok között. Eközben a SANA szíriai állami hírügynökség arról számolt be, hogy három gyermek vesztette életét felkelők rakétatűzében a kormányerők ellenőrizte Aleppó város egy északi körzetében.

A kormány kérte az oroszokat

Moszkva tavaly szeptember végén indított légi hadműveleteket Szíriában Bassár el-Aszad szíriai elnök kormányának kérésére. Az orosz védelmi tárca beszámolói szerint azóta számtalan bevetést hajtottak végre az orosz harci repülők. A nyugati hatalmak és felkelő csoportok szerint azonban az orosz légi csapások nagy része nem a közel-keleti ország jelentős területeit uraló Iszlám Állam dzsihádista szervezet állásai, hanem az Aszad-kormány ellen harcoló, mérsékeltként számon tartott ellenzéki szervezetek ellen irányul.