Salzburgi menekült diákok után nyomoznak a rendőrök

iskolai zaklatás
Vágólapra másolva!
Három osztrák diáklány szerint afgán és szír iskolatársaik közel három hónapig zaklatták őket. A salzburgi középiskola vezetése szerint csak obszcén megjegyzések hangzottak el, a rendőrség nyomoz.
Vágólapra másolva!

Diáklányok szexuális zaklatással és tettlegességgel vádolnak 14, 15 és két 16 éves menekült fiúkat. A salzburgi középiskolások szerint a tortúra három hónapig tartott – írja a Kronen Zeitung. Az áldozatok 14 és 15 évesek.

Három hónap tortúra

A lap szerint a lányok kálváriája novemberben kezdődött. Először szexuális töltetű megjegyzéseket kiabáltak a fiúk utánuk,

a szavakat hamarosan tettek követték.

Az afgán és a szír tinédzserek rendszeresen fogdosták és lökdösték a diáklányokat. Többször megpróbálták felhúzni a ruhájukat.

A négy menekült fiú szülők nélkül érkezett Ausztriába Fotó: Vörös Szabolcs - Origo

A legsúlyosabb inzultusról a 14 éves áldozat számolt be. A molesztálója egyik alkalommal az iskolapadon ülő diáklányt tarkón vágta, aki az ütéstől nekiesett egy asztalnak és fejsérülést szenvedett. A másik áldozatot az öltözőszekrénynek lökték neki, ekkor hívták ki a rendőrséget.

Hallgattak

Az iskola vezetése nem hozta nyilvánosságra az esetet, és az illetékes tartományi iskolatanács is állítólag csak most értesült az ügyről. Az iskola vezetősége szerint mindössze egy-két obszcén megjegyzés hangzott el, és kisebb lökdösődések történtek.

A rendőrség szexuális zaklatás, fenyegetés és testi sértés ügyében nyomoz.