Fegyveresek támadtak Burkina Fasó fővárosában egy nyugatiak által kedvelt szállodára. A támadók feltehetően iszlám szélsőségesek.

Túszokat ejtettek és elbarikádozták magukat azok a fegyveresek, akik helyi idő szerint 19.30 körül támadták meg Burkina Fasó fővárosának, Ouagadougounak az egyik szállodáját. 

A helyi csendőrség egy magas rangú tisztviselője azt mondta, hogy nem tudják pontosan hány túszt ejtettek feltehetően iszlám szélsőséges támadók.

Helyszíni sajtójelentések szerint

három-négy fegyveres, maszkos férfi volt a támadó,akik tűzharcba keveredtek a csendőrökkel. A fegyveresek többször a levegőbe lőttek és több autót felgyújtottak a szálloda előtt.

A nyugatiak kedvelt szállodája

A Splendid Hotel az ouagadougou-i nemzetközi repülőtér közelében található és a szállodában gyakran megfordulnak az ENSZ munkatársai és nyugati turisták is.

Az AFP szerint támadás érte a hotellel szemben található éttermet is, amely szintén népszerű a nyugatiak körében.

Elfogatóparancsot adtak ki

Burkina Faso pénteken adott ki nemzetközi elfogatóparancsot az elefántcsontparti házelnök ellen, mivel felelősnek tartja az országban tavaly végrehajtott sikertelen államcsínykísérletért.

A Burkina Fasó-i kormány már vádat emelt egy tábornok ellen, és nemzetközi elfogatóparancsot adott ki a hatalomból 2014 októberében elűzött Blaise Compaore ellen is.