Kitiltották a menedékkérő férfiakat egy német uszodából

2016.01.15. 14:39

Az uszodába azért nem léphetnek be felnőtt férfi menedékkérők, mert molesztálásokra panaszkodnak női vendégek és a személyzet. A beszámolóik szerint a zaklatók a menedékkérőket befogadó közeli állomás férfi lakói közül kerülnek ki. Összesen hat esetről készült feljegyzés, valamennyi a szóbeli zaklatás kategóriájába tartozik.

A kitiltás az Észak-Rajna-Vesztfália tartománybeli Bornheim uszodájában történt. A kisváros önkormányzatának szociális ügyekért felelős vezetője elmondta, hogy bűncselekmény nem történt az uszodában, a befogadóállomáson pedig megértéssel fogadták az intézkedést. Markus Schnapka hozzátette, hogy feloldják a tilalmat, amint sikerül megértetni a menedékkérőkkel, hogy miként kell viselkedni az uszodában.

Vigyázni kell a strandokon a szavakkal (Képünk illusztráció)Forrás: AFP/Image Source/

A megértést elősegítendő a Bonn melletti város befogadóállomásán felvilágosító előadásokat tartanak a nyugati nőképről és a nemek egyenjogúságáról, három nyelven.

A felvilágosító munkára azért is szükség van, mert már történt feljelentés bűncselekménynek minősülő szexuális zaklatás miatt; egy 54 éves helyi nő azért fordult a rendőrséghez, mert egy 18 éves menedékkérő a nyílt utcán zaklatta.Ez eddig az egyetlen feljelentéssel végződött eset a 48 ezer lakosú településen, ahol a legutóbbi, tavaly novemberi adatok szerint 675 menedékkérő lakik.

A külföldiek által elkövetett szexuális zaklatások kérdése a szilveszterkor Kölnben és más városokban nők sérelmére elkövetett tömeges szexuális zaklatás és rablás miatt a német nyilvánosság egyik központi témája lett. Szinte naponta ad hírt a sajtó ilyen ügyekről.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK