A merénylő bement a házba, és ott robbantotta fel magát

Az afgán biztonsági szolgálat tagjai az Obaedalláh Sinvari tartományi képviselő házánál elkövetett öngyilkos merénylet helyszínén
Vágólapra másolva!
Egy helyi vezető házában robbantotta fel magát egy öngyilkos merénylő vasárnap reggel a kelet-afganisztáni Dzsalalábádban, tizenhárman meghaltak.
Vágólapra másolva!

Obaedalláh Sinvari tartományi képviselőnél törzsi gyűlést tartottak. A képviselő sértetlenül került ki a támadásból. Egyik testvére azonban meghalt, az apja, Malik Uszmán Sinvari, aki kedvezően viszonyul a kabuli központi kormányzathoz, megsebesült. Nangarhar tartomány kormányzójának irodája közölte, hogy 13 ember meghalt, 14 megsebesült a merényletben. Az állítást megerősítette a tartományi egészségügyi szolgálat is.

Zabihulla Mudzsahid, a tálibok szóvivője azt közölte, hogy nincs közük a merénylethez, amely nem sokkal azelőtt történt, hogy a tálibok és a kabuli kormány felújítja a tavaly zsákutcába jutott, a béke megteremtését célzó párbeszédet.

Az afgán biztonsági szolgálat tagjai az Obaedalláh Sinvari tartományi képviselő házánál elkövetett öngyilkos merénylet helyszínén Forrás: MTI/EPA/Gulamullah Habibi

A közelben vannak az Iszlám Állam fegyveresei

A pakisztáni határ közelében található Dzsalalábád annak a Nangarhar tartománynak a székhelye, ahová az utóbbi hónapokban egyre nagyobb számban szivárogtak be az Iszlám Állam dzsihádista szervezet fegyveresei. Az Iszlám Állam vállalta a Pakisztán dzsalálábádi konzulátusa ellen szerdán elkövetett terrortámadást, amelyben az afgán biztonsági erők hét tagja meghalt, hét másik pedig megsebesült.