Kikérdezik a Köpcösért rajongó színésznőt

2016.01.18. 23:40

Valószínűleg akaratán kívül, de mégiscsak segített lebuktatni Mexikó elsőszámú körözött drogbáróját, a rendőröknek ez viszont kevés: kihallgatásra beidézték a Köpcösért rajongó sorozatsztárt. 

Jövő héten kell megjelennie a mexikói rendőrségen Kate del Castillónak, a mexikóban híres sorozatszínésznőnek. Sean Penn Oscar-díjas amerikai színész ugyanis csak az ő segítségével tudott interjút készíteni Joaquín Guzmánnal, a mexikói Sinaola (Félsziget) elnevezésű drogkartell vezetőjével, azaz a Köpcössel.

Sean Pennt a mexikói hatóságok megfigyelték.

A mexikói főügyész nemrég azt mondta, hogy a színész találkozója a Köpcössel nagyon sokat segített a Köpcös elfogásában.

Kate del Castillo máshogy is segítette a hatóságokat. Nemrég egy névtelenül nyilatkozó kormányzati tisztviselő nyilatkozta azt, hogy a drogbáró a nő miatt bukott le. Elhagyta rejtekhelyét, csökkentette őrségének létszámát, mert

mindenképpen találkozni akart a nővel.

A mexikói lapok nemrég közölték a drogbáró és a 43 éves színésznő üzenetváltását is. "Jobban fogok vigyázni rád, mint a szemem fényére" - írta del Castillónak a Köpcös. "Még soha, senki nem vigyázott rám" - jött a válasz a színésznőtől.

Sean Penn, a Köpcös és Kate del Castillo. A színésznőt hamarosan kihallgatjákForrás: AFP/-

 A sorozatsztár az üzenetváltást kitalációnak nevezte.

A Köpcös 2015 júliusában szökött meg, Sean Penn pedig augusztus végén beszélt egy Espinoza nevű férfinak arról, hogy szívesen találkozna a drogbáróval. Ezt maga a színész írta saját beszámolójában. Espinoza ismeri Kate del Castillót, be is mutatta neki az amerikai színészt.

Kate del Castillo végül segített Sean Penn-nek összehozni a találkozót.

A mexikói sorozatsztár és a Köpcös bensőséges kapcsolata még 2012-ben kezdődött. A színésznő akkor vallotta meg egy Twitter-üzenetben, hogy ha a mexikói kormány és a Köpcös között kellene választania, ő szó nélkül az utóbbi mellé állna. Az üzenet felkeltette a drogbáró figyelmét is, és felvette a kapcsolatot del Castillóval.

Sean Penn végül vele együtt utazott a Köpcöshöz annak rejtekhelyére. Kate del Castillót úgy üdvözölte a Köpcös, mint „a húgát, aki épp az egyetemi koleszból tér haza” - írta beszámolójában a színész.

Kate del Castillót egyébként áttételesen szintén a drog tette híressé: korábban drogbárónőt alakított egy szappanoperában.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK