Gátat szabna a menekültáradatnak Ausztria

Spielfeld, Ausztria, menekült, migráns, bevándorló
A Spielfeldi menekülttábor az osztrák szlovén határon. Folyamatosan 3-4 ezer menekült várja a továbbjutást a határátkelőnél
Vágólapra másolva!
Szomszédunk már csak 37 ezer menekültnek adna helyet idén, 2019-ig pedig legfeljebb 127 500 menedékkérőt helyezne el, hangzott el a szövetségi kormány és tartományok szerdai ülésén. Faymann kancellár irányszámról, Mitterlehner kancellárhelyettes felső plafonról beszél.
Vágólapra másolva!

Ausztria szíve szerint kitenné a megtelt táblát a határra. A keddi szövetségi és tartományi értekezleten a szövetségi kormány 37 500 menekült elhelyezéséről döntött. Az osztrák vezetés terve szerint 2019-ig a maximálisan befogadható menedékkérők száma 127 500 lenne – írja a Die Presse.

Az értekezleten részt vevő politikusok a következő három évre lebontották, mi az a menekültszám, amivel még a kilencmilliós állam képes megbirkózni.

2017-ben 35 ezer, 2018-ban 30 ezer és 2019-ben mindössze 25 ezer menekültet fogadna be Ausztria.

Az elképzelésre a kancelláriahivatal még nem bólintott rá. Az ország két vezető politikusa között sem teljes még az egyetértés. Werner Faymann osztrák kancellár (SPÖ) irányszámról, Reinhold Mitterlehner kancellárhelyettes (ÖVP) felső plafonról beszél.