Repülőgépdarabot sodort partra a víz Thaiföldön

2016.01.25. 09:32

Kinézete alapján szinte biztos, hogy egy repülőgép tözséhez tartozott korábban az a fémdabarab, amit Thaiföld déli részén sodort partra a tenger. Thaiföldi és maláj hatóságok vizsgálják roncsot. Egyelőre még nem tudni, hogy a 2014-ben eltűnt MH370-es járat egyik darabját találták-e meg.

A szegecselések nyomai és a feliratok azt bizonyítják, hogy egy repülőgép törzséről származik a fehér színű fémdarab, amire egy halász talált rá Thaiföld egyik déli tartományában. A Twitteren fotók is vannak a roncsokról.

A Nakhon Si Thammarat körzetében megtalált roncsdarabot vizsgálják a thaiföldi hatóságok, és hamarosan maláj szakértők is érkeznek a helyszínre.

Azt vizsgálják, hogy a fémlemez a 2014-ben eltűnt maláj repülőről származik-e.

A Malaysia Airlines malajziai légitársaság MH370 járata Kuala Lumpurból indult Pekingbe 239 emberrel a fedélzetén 2014. március 8-án, de egy órával a felszállás után eltűnt a radarok képernyőjéről. Tavaly augusztusban a Franciaországhoz tartozó, indiai-óceáni Réunion szigetén megtalálták a rejtélyes körülmények között eltűnt Boeing 777-es gép csűrőlapját.

Tavaly augusztusban a Maldív-szigeteken találtak roncsokat, azokról viszont később kiderült, hogy mégsem az eltűnt géphez tartoznak.

A thaföldi hatóságok szerint egyáltalán nem biztos, hogy az MH370-es járat darabjait találták meg. A roncs ugyanis nem az Indiai-óceán partján került elő, hanem a Thai-öbölből mosta partra a víz. Márpedig a repülő valószínűleg az Indiai-óceánba zuhant.

Pongsak Semachai, a thai királyi légierő szóvivője is csak annyit mondott a CNN amerikai hírtelevíziónak, hogy a roncs minden bizonnyal egy nagy, polgári légiforgalomban használatos gépről származik.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK