Semjén Zsolt a bajor vadásztársaság díszvendégeként ünnepel szerda este Münchenben. A zöld párti meghívottak egytől egyig távol maradnak az éves összejöveteltől, ezzel is tiltakozva a magyar miniszterelnök-helyettes látogatása ellen.

Semjén Zsolt január 27-én érkezik Münchenbe a bajor vadásztársaság éves összejövetelére - erősítette meg Holger Laschka, a Zöld Párt szóvivője. A magyar miniszterelnök-helyettes a rendezvény díszvendége lesz. A vadásztársaság meghívottjai este 6-kor a müncheni sörpalotaként is emlegetett Löwenbräukellerben gyűlnek össze.

Begurultak

A miniszterelnök-helyettes meghívása azonban, mint ahogy erről elsőként beszámoltunk, nem mindenkinek tetszik. A magyar magas rangú politikus meghívásának hírére sorra mondták vissza a vadásztalákozót. 

Markus Ganserer vadászpolitikai szóvivő, Christian Magerl felső-bajorországi, Gisela Sengl felső-bajorországi és Rosi Steinberger alsó-bajorországi zöld párti képviselők ezzel a lépéssel próbálják bojkottálni az esti eseményt. A bajor Zöld Párt sajtóosztálya megkeresésünkre újból kiemelte, hogy

„nacionalistának és Európa-ellenesnek” tartja a magyar kormányt,

és helyteleníti, hogy a populista magyar vezetésből választott a vadásztársaság díszvendéget.  

A Löwenbräukeller, a müncheniek sörpalotájaForrás: Wikipedia / Bbb

Próbáltuk megtudakolni az est programját, de erre a kérdésre Holger Laschka, a párt szóvivője bevallotta, hogy a meghívót már kidobta.

Magyar-bajor vadászbarátság

Délután próbáltuk az esemény több résztvevőjét is utolérni, de a legtöbben már úton voltak a 6 órakor kezdődő fogadásra, és csak a feleségük vette fel a kagylót. Egyedül Claudia Gangl, a vadásztársaság egyik női vadásza válaszolt a kérdéseinkre:

Évekre visszanyúló vadászkapcsolat van a magyar és a bajor fél között.

Semjén Zsolt a Magyar Vadászati Védegylet elnöke, emiatt esett a választás a miniszterelnök-helyettesre, amikor a díszvendégekről döntöttek, árulta el a vadásznő.

"A zenés rendezvényre nem politikai alapon történik a díszvendégek kiválasztása" - tette hozzá Gangl. Bár a vadásznő bevallotta, hogy a társaság tagjai javarészt politikai, gazdasági és kulturális körökből kerülnek ki.