600 nővér felmond Szlovákiában

Horizontal A doctor walks in the biggest Bratislava's hospital, Kramare on November 29, 2011. Health care in Slovakia will be provided even after December 1, The government declared a state of emergency in thirteen districts which applies to all hospitals
Távozhatnak a nővérek - Képünk illusztráció
Vágólapra másolva!
Az eperjesi kórházból 300, a zsolnaiból 179, további nyolc szlovákiai kórházból még 120 nővér adja be a felmondását hétfőn, ha nem sikerül megállapodniuk az egészségügyi kormányzattal.
Vágólapra másolva!

Mintegy 600 szlovákiai nővér fenyeget felmondással, mert szerintük tarthatatlan állapotok vannak az egészségügyben. A kórházak menedzsmentje azt állítja: megőrzik működőképességüket a felmondások esetén is. „Nyugdíjas nővéreket hívnak vissza, vagy más osztályokról helyeznek át nővéreket oda, ahol hiányoznak, de ez nem megoldás" - mondta az Új Szó-nak a nővérek kamarájának elnöke.

Távozhatnak a nővérek - Képünk illusztráció Forrás: AFP/Samuel Kubani

A nővérek nem tartanak attól, hogy felmondásuk esetén munka nélkül maradnának, mert már több munkaközvetítő is megkereste őket svéd, svájci, osztrák, német és cseh, a jelenleginél jobban fizető ajánlatokkal.