Meghalt a tipli atyja

Artur Fischer, feltaláló, tipli
Waldachtal, 2016. január 29. 2014. június 4-én készült kép Artur Fischerről a műanyag tipli és több mint 1100 további, a hétköznapokat megkönnyítő eszköz német feltalálójáról. Artur Fischer 96 éves korában a németországi Waldachtalban lévő otthonában elhunyt. (MTI/EPA/Uli Deck)
Vágólapra másolva!
Kilencvenhat évesen elhunyt szerdán Artur Fischer, a tipli és több mint 1100 további, a hétköznapokat megkönnyítő eszköz német feltalálója.
Vágólapra másolva!

A műanyag tiplin kívül, a fotós vakuszinkron eljárást, illetve a nevét is viselő Fischertechnik építőjátékot találta fel Artur Fischer.

Nevéhez fűződik a csonttörések gyógyulását segítő csavarok kifejlesztése is.

Egész életét annak szentelte, hogy a "mindennapokban felmerülő problémákat megoldja" - méltatta Fischert az Európai Szabadalmi Hivatal. A feltaláló ettől a szervezettől korábban életműdíjjat is kapott.

Artur Fischer több mint 1100 eszközt talált fel Forrás: MTI/EPA-DPA/Uli Deck

A "feltalálókirály" 1948-ban alapított családi vállalkozása mára 32 országban több mint 40 leányvállalattal, több mint 4100 foglalkoztatottal és 661 millió eurós éves forgalommal rendelkezik. A céget 1980 óta fia, Klaus vezeti. Fischer idős kora ellenére is naponta megjelent irodájában, a Fekete-erdei Waldachtalban.