Teljesen kiégett egy külföldiek lakta épület Németországban

Vágólapra másolva!
Tűz pusztított szombatra virradó éjjel az észak-rajna-vesztfáliai Herne városában, egy kizárólag külföldiek által lakott háromemeletes házban, öt ember sérülését okozva. Bár a tűz oka egyelőre nem ismert, a rendőrség nem zárta ki, hogy idegengyűlölet áll az eset hátterében.
Vágólapra másolva!

A beszámolók szerint az épület lakhatatlanná vált, miután a lángok lerombolták a lépcsőházat. A tűzoltók létrával menekítettek ki öt embert a felsőbb emeletekről, mások az első emeleti ablakokon ugrottak ki a lángoló épületből. A mentők két embert csonttöréssel, kettőt füstmérgezéssel szállítottak kórházba.

Németországban tavaly az egy évvel korábbinak az ötszörösére emelkedett, meghaladta az ezret a menedékkérők szállásai ellen elkövetett atrocitások és erőszakos támadások száma - közölte két napja a szövetségi bűnügyi hivatal (BKA), amely akkor 35, idén elkövetett újabb támadást jegyzett fel.
Péntek hajnalban ismeretlenek kézigránátot hajítottak egy menekültszállásra a Baden-Württemberg tartományi Villingen-Schwenningenben.