Magyar sérültje is van a szlovéniai balesetnek

Vágólapra másolva!
Egy magyar sérültje is van a Szlovéniában szombat délután történt tömegbalesetnek, amelyben legalább hetven gépjármű ütközött össze, illetve rohant egymásba a Ljubljanából Koperbe vezető autópályán - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium.
Vágólapra másolva!

A külügyi tárca értesülése szerint összesen 15 magyar állampolgár - 3 autó és egy kamion - érintett a balesetben, egy embert könnyebb sérülésekkel kórházba vittek. A ljubljanai konzul folyamatos kapcsolatban van a magyar sérülttel, a szlovéniai nagykövetség pedig nyomon követi az eseményeket, illetve felvette a kapcsolatot az összes magyar érintettel, hazajutásuk megoldott.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium arra kér minden esetleges további érintett magyar állampolgárt, hogy jelentkezzen a ljubljanai nagykövetség ügyeleti telefonszámán (+38651634220).

A sűrű köd miatt történt tömegbalesetben szombati hírügynökségi jelentések szerint négyen meghaltak és mintegy harmincan megsérültek. A sloveniatimes vasárnapi információi szerint ötre emelkedett az áldozatok száma. A balesetet szenvedett autók és a halottak száma alapján is ez volt Szlovénia történetének legnagyobb közúti balesete.