Magyarországon lesz az eucharisztikus világkongresszus

2016.01.31. 12:37

Magyarországon rendezik meg a következő eucharisztikus világkongresszust 2020-ban - jelentette be Ferenc pápa vasárnap az 51. kongresszust lezáró szentmisére küldött videoüzenetében a Fülöp-szigeteki Cebuban.

A katolikus egyház tanítása szerint az oltáriszentségben jelen lévő Jézus Krisztust hirdető és ünneplő egyhetes kongresszust négyévente rendezik meg. 

Ferenc pápa videón üzentForrás: AFP/NurPhoto/Massimo Valicchia

Magyarország második alkalommal ad majd otthont az eseménynek. Az 1938 májusában Budapesten megtartott 34. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust záró, Hősök terén bemutatott szentmisén félmillió hívő vett részt.

Tízfős delegáció

A Fülöp-szigeteki Cebu városában január 2-án kezdődött 51. kongresszuson tízfős magyar küldöttség is részt vett Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek vezetésével. A küldöttség tagjai voltak Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár, Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyés püspök és Székely János esztergom-budapesti segédpüspök.

Az 1938-as budapesti kongresszust szintén a Fülöp-szigeteken, akkor Manilában jelentették be, ahol a 33. kongresszust tartották.