A rendőrök szerint öngyilkos lett a sztárséf

2016.02.01. 08:00

A világ egyik legjobb mesterszakácsának tartott Benoit Violier-t vasárnap holtan találták a lakásán. A rendőrök szerint öngyilkos lett.

Vélhetően öngyilkos lett a világ egyik legjobbnak tartott mesterszakácsa, a francia–svájci Benoit Violier, a lausanne-i Le Restaurant de l'Hotel de Ville vezetője - jelentette be vasárnap a svájci rendőrség.

EPA/Jean-Christophe BottForrás: EPA/Jean-Christophe Bott

A negyvennégy éves férfit vasárnap holtan találták a lakásán, halálát tűzfegyver okozta. A hatóságok vizsgálják a tragédia körülményeit, de a feltételezések szerint Violier önkezével vetett véget életének.Benoit Violier-t korábban is jól ismerték a gasztronómia világában, de igazi hírnevet az adott számára, hogy nemrég az általa vezetett étterem első lett a világ ezer legjobb éttermét felvonultató La Liste elnevezésű rangsorban.

Ugyanennek az étteremnek volt korábban a tulajdonosa Philippe Rochat, a három Michelin-csillagot szerzett svájci séf, aki a múlt év júliusában, 61 éves korában szintén életét vesztette, miután kerékpározás közben rosszul lett.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK