Öngyilkos merénylő Pakisztánban: tíz halott

2016.02.06. 16:16

A pakisztáni biztonsági erők autókonvojába hajtott egy öngyilkos merénylő a pakisztáni Kvettában: tízen meghaltak, és sok a súlyos sérült. A merényletért a tálib felkelők vállalták a felelősséget.

A pakisztáni biztonsági erők autókonvojának hajtott motorbiciklijén, és felrobbantotta magát egy öngyilkos merénylő Beludzsisztán tartomány székhelyén, Kvettában, a merényletben tízen meghaltak, és legalább negyvenen megsebesültek - számoltak be helyi lapok.

A halálos áldozatok közül hatan a félkatonai határőrszervezet tagjai voltak. A hatóságok szerint a merénylő 10-15 kilogramm robbanóanyagot használt. A sebesültek közül néhányan válságos állapotban vannak.

A tálibok vállalták a felelősséget

Mamnún Huszain pakisztáni elnök és Navaz Sarif pakisztáni kormányfő elítélte a merényletet. A helyi Geo TV úgy tudja, hogy a tálib felkelők vállalták a felelősséget a támadás elkövetéséért. A tartományban a biztonsági erők régóta heves harcot vívnak a tálibokkal és más militáns csoportokkal.

Áldozatok letakart holttestei hevernek a földön Kvettában, a pokolgépes merénylet helyszínénForrás: MTI/EPA/Dzsamal Tarakaj

A merénylet idején Iszlámábádban az afgán békefolyamat újjáélesztésén dolgozó "négyek" országcsoportja újabb fordulót tartott azzal a céllal, hogy tárgyalóasztalhoz üljön a kormány a felkelőkkel. A januárban megtartott előző két fordulót is merényletek sorozata kísérte.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK