Leopárdok miatt zárnak be 134 iskolát Indiában

2016.02.11. 10:52

134 iskolát zárnak be Indiában a leopárdok miatt. Vasárnap egy nagymacska a már bejutott az egyik intézménybe és több embert megsebesített.

Több mint 130 iskolát zártak be a környéken ólálkodó leopárdok miatt a dél-indiai Karnataka állam fővárosában, Bengaluruban.

Az elmúlt három napban három nagymacskát láttak az egyik iskola közelében, ezt az intézményt már szerdán nem nyitották ki, a többi csütörtöktől maradt zárva.

Átugrotta a falat

Vasárnap egy hím leopárd jutott be a Vibgior iskolába, és több embert megsebesített, de két másik ragadozó az tanintézet közelébe lopakodott. Az elsőt a vadvédelmi hatóság szakemberei befogták, a másik kettő azonban még szabadon vadászik.

A hatóság szóvivője szerint a hím leopárd úgy juthatott be az iskolába, hogy átugrotta az udvart az erdőtől elválasztó falat.

- "A támadás miatt 134 iskola bezárásáról döntöttünk. Újranyitásukról a csütörtök esti megbeszélésen határozunk" - mondta egy névtelenséget kérő kormányzati tisztségviselő.

Indiában mintegy 14 ezer leopárd él. Mivel élőhelyük egyre fogy, egyre több állat merészkedik az emberi települések közelébe. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK