300 ezer rubel értékű tartozást engedett el egy orosz építőipari cég imádságokért cserébe. A cégvezető szerint már érzik is az imák jótékony hatását.

A felperesek jó egészségéért elmondott imákkal rendezi adósságát egy kifizetetlen számlák miatt beperelt orosz egyházmegye.

A Znak beszámolója szerint a Nyizsnyij Novgorod-i ortodox egyházmegye 916 ezer rubel, vagyis 3,2 millió forint értékű munkálatokat végeztetett el az Era nevű építőipari vállalattal. Azonban csak az összeg felét fizette ki, így a cég jogi útra terelte az ügyet.

Az egyházmegye szerencséjére azonban a vállalat tulajdonosai vallásos emberek, és a két félnek sikerült peren kívül megegyeznie, amelynek értelmében a cég több mint 300 ezer rubelnyi adósságtól hajlandó eltekinteni imádságokért cserébe.

Már érzik a jótékony hatást

Az egyházmegye jogi illetékeseinek elmondása szerint az ötlet maguktól a felperesektől származik, akik még az imádság szövegét is megfogalmazták. Az Era munkatársa, Andrej Lepusztyin szerint a vállalat tulajdonosai nem fogják ellenőrizni, hogy az egyházmegye miként teljesíti a megállapodás rá eső részét.

„Mindannyian tiszteljük az egyházmegyét, és mindannyian ortodox hívők vagyunk. Ugyanakkor az ő lelkiismeretüket fogja terhelni, ha nem teljesítik a megállapodást, de bízunk bennük, és már érezzük is az imáik jótékony hatását” - fogalmazott Lepusztyin.