Aszad egész Szíriát vissza akarja foglalni

Bassár el-Aszad, Bashar el Assad
A handout picture released by the official Syrian Arab News Agency (SANA) on July 16, 2014, shows Syrian President Bashar al-Assad being sworn in for a new seven-year term, during a ceremony at the Presidential Palace in Damascus. Assad, 48, won a June election denounced as a "farce" by his detractors as it was staged more than three years into a devastating war that has killed more than 170,000 people and uprooted millions. AFP PHOTO/HO/SANA == RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / HO / SANA" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS ===
Vágólapra másolva!
Egész Szíriát vissza akarja foglalni Bassár el-Aszad, de hajlandó tárgyalni az ellenzékkel. Szíria elnöke szerint az európai országok közvetlenül felelősek a menekültek kivándorlásáért.
Vágólapra másolva!

Az egész ország visszafoglalása mellett kötelezte el magát Bassár el-Aszad szíriai elnök az AFP francia hírügynökségnek adott interjújában. A szíriai államfő szerint az ellenzéki fegyveresek elleni harcok sokáig húzódhatnak.

Aszad vissza akarja foglalni egész Szíriát Forrás: AFP/-

Aszad azt mondta, hogy

a fegyveres felkelők ellen, akiket csak terroristának titulált.

Nem Aleppó elfoglalása a cél

Az elnök szerint Európának olyan feltételeket kell teremtenie, amely lehetővé teszi a szíriai menekültek hazatérését.

Nem Aleppó elfoglalása, hanem a Törökországba vezető út ellenőrzése a cél Aszad szerint Forrás: AFP/Ria Novosti

Aszad felszólította az európai kormányokat, amelyek szerinte a terroristák támogatásával és az embargó bevezetésével közvetlenül hozzájárultak a a szíriai kivándorláshoz, hogy

segítsék a szíriaiak hazatérését.

Aszad azt is megjegyezte, az észak-szíriai Aleppó térségében zajló "fontos csatának" nem az ország második legnagyobb városának elfoglalása, hanem a Törökországot Aleppóval összekötő út feletti ellenőrzés megteremtése a célja. Ez ugyanis szerinte a terroristák legfőbb utánpótlási útvonala.