40 késszúrást számoltak össze a nő testén

2016.02.14. 10:45

Négynapos hajtóvadászatot követően helyi idő szerint szombaton elfogták azt a férfit az amerikai hatóságok, aki a héten egy szállóban halálra késelte barátnőjét és kisgyerekeit.

A 23 éves Michael Sykes egy konyhakéssel ölte meg a nőt és a két kisgyereket. Egy harmadik kislány életveszélyes sérülésekkel kórházban van. A feltételezett elkövető utoljára egy biztonsági kamera felvételén tűnt fel szerdán, amikor a New York-i Staten Islanden kompra szállt. A feltételezett gyilkos felhívta az anyját, s azt mondta neki, hogy megölte a barátnőjét és magával is végezni fog.

Életveszélyben a kislány

Sykes barátnője, a 26 éves Rebecca Cutler, a másfél éves Ziana és a négy hónapos Maiyah a helyszínen meghalt. A nő harmadik lánya, a két éves Miracle intenzív osztályon fekszik, állapota az orvosok szerint stabil. A négy hónapos Maiyah Sykes és Cutler közös gyereke volt. Nem sokkal a gyilkosság előtt a férfi egy közeli boltban üdítőt és édességet vásárolt. A bolt eladója szerint idegesnek tűnt, remegett a keze és folyton hátranézett.

A 23 éves férfi és 26 éves barátnőjeForrás: Facebook

Négy perc alatt történt minden

A helyi rendőrség egyik vezetője arról számolt be, hogy Sykes és Cutler között korábban nem volt családon belüli erőszak, de a férfi egy nappal korábban elvette a nő telefonját, mert azzal vádolta, hogy egy másik férfit hívogat. A gyilkosságból senki sem látott vagy hallott semmit, ám a biztonsági kamerák tanúsága szerint a férfi szerda reggel, nem sokkal 9 óra előtt lépett be a nő szobájába, majd négy perccel később távozott. Áldozataira a takarító talált rá. A nő testén több mint negyven késszúrás volt, Sykes a gyerekeket is többször megszúrta.

Hajléktalanszállón történt a gyilkosság

A szállodát az önkormányzat ideiglenes hajléktalanszállóként használta. Az áldozatok és a gyilkos is fedél nélküli volt. A város polgármestere tudatta: bezárják a létesítményt, az ott lévő 28 családot máshol helyezik el, az ideiglenes szállások pedig napi 24 órás biztonsági felügyeletet kapnak.

Egy hónapon belül a harmadik eset

Nagyjából 2600 New York-i hajléktalan, köztük 637 gyerek él abban a 41 szállodában, melyet átmeneti szállássá alakítottak. Körülbelül két hetet töltenek a szállásokon, míg a hatóságok állandó szállást nem találnak számukra. Egy hónapon belül ez már a harmadik késeléses gyilkosság volt New York átmeneti szállásain, ami miatt New York állam szociális hivatalának vezetője azonnali lépéseket vár a városi hatóságoktól.