Több ezren maradtak áram nélkül Franciaországban

2016.02.14. 14:38

Több ezer francia háztartásban nem volt áram a szombati vihar után. Az orkán erejű szél fákat döntött ki, egy szuperexpressz négy órát vesztegelt Quimper és Párizs között.

Több ezer háztartásban szünetelt vasárnap az áramszolgáltatás Franciaország nyugati részén az előző napi szélvihar következtében.

A breton partoknál 148 kilométeres óránkénti szélsebességet mértekForrás: AFP/Loic Venance

A szombaton elrendelt riasztást vasárnap délelőtt feloldották az érintett megyékben, ahol a széllökések az éjszaka folyamán a szárazföldön elérték a 95-107 kilométeres óránkénti sebességet, az Atlanti-óceán partján pedig 110-130 kilométeres óránkénti sebességet mértek.

Szombaton a breton partoknál 148 kilométeres óránkénti sebességet is mértek.

Négy és fél órát állt a szuperexpressz

Szombat este Bretagne-ban és a Loire mentén több mint 30 ezer háztartásban megszakadt az áramszolgáltatás, amelyek közül mintegy 15 ezerben vasárnap délben sem volt még áram - közölte az ERDF áramszolgáltató, amelynek jelenleg is több száz munkatársa dolgozik a szolgáltatás helyreállításán.

Az orkán erejű szél fákat döntött kiForrás: AFP/Diarmid Courreges

Annak ellenére, hogy az orkán erejű szél miatt számos helyen leszakadt faágak és kidőlt fák borították az utakat, az anyagi károk a hatóságok szerint korlátozottak.

Egy vezetékre dőlt fa miatt viszont egy szuperexpressz négy és fél órát vesztegelt szombat este a breton Quimper és Párizs közötti útszakaszon Morbihannál.

A javítási munkálatok miatt a vonatok kétórás késéssel közlekedtek mindkét irányban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK