Lengyelország F–16-osokat küldhet az Iszlám Állam ellen

A U.S. Air Force F-16 Fighting Falcon Block 40 aircraft after receiving fuel from a KC-135 Stratotanker aircraft during a mission over Iraq on 10 June 2008. This F-16 is assigned to the 34th EFS Balad Air Base, Iraq and is deployed from the 388th Fighter Wing at Hill Air Force Base, Utah. (U.S. Air Force photo by Master Sgt. Andy Dunaway
Vágólapra másolva!
Négy F–16-os vadászgéppel szállna be Lengyelország a nemzetközi koalíció szíriai missziójába – jelentette be Pawel Soloch, a Nemzetbiztonsági Hivatal vezetője.
Vágólapra másolva!

A lengyel gépek a járőrözésben vennének részt; Varsó a szövetségesei iránti szolidaritást fejezné ki a lépéssel, amelyről még nem született döntés.

Amerikai F–16-os; a lengyelek négy gépet adnának a közösbe Forrás: Wikipedia/US U.S. Air Force

Az F–16-osok lehetséges bevetéséről Soloch a rádióban beszélt – jelentette a Sputniknews.

Lengyelország ugyan tagja az Iszlám Állam ellen harcoló, amerikaiak vezette nemzetközi koalíciónak, eddig azonban a részvétele csak abban merült ki, hogy lőszert szállított a hatvantagú szövetség egyik tagjának, Jordániának – emlékeztetett az International Business Times.

Varsó pár napja jelentette be, hogy kész komolyabb erőt felajánlani a koalíciónak azzal a feltétellel, hogy a NATO növeli kelet-európai jelenlétét.