Mindenkinek adna fegyvert az Eagles of Death Metal énekese

News, A Bataclannál járt az Eagles Of Death Metal
Singer of the US rock group Eagles of Death metal Jesse Hughes (L) and guitarist Dave Catching pay tribute to the victims of the November 13 Paris terrorist attacks at a makeshift memorial in front of the Bataclan concert hall on December 8, 2015 in Paris. The Eagles of Death Metal band returned to the Bataclan concert hall in Paris, nearly a month after they survived a jihadist attack there in which 90 people died. / AFP / MIGUEL MEDINA
Vágólapra másolva!
A fegyvertartás mellett érvelt az Eagles of Death Metal énekese. A zenekar koncertje alatt támadtak november 13-án a terroristák a párizsi Bataclanra, ahol 89 embert mészároltak le.
Vágólapra másolva!

Jesse Hughes elkötelezett híve a fegyvertartásnak. A zenekar most folytatja a november 13-i párizsi terrortámadások miatt félbeszakadt európai turnéját, az énekes ebből az alkalomból adott interjút az iTélé című francia televíziónak.

Jesse Hughes és Dave Catching gitáros tiszteleg a párizsi terrorista támadások áldozatai előtt a Bataclannál Forrás: AFP/Miguel Medina

Minden más lett volna

Hughes fenntartja a véleményét, hogy a szigorú francia fegyvertartási szabályok nem nehezítették meg a terroristák dolgát – éppen ellenkezőleg.

„Megakadályozta-e a törvényetek egyetlen ember halálát is a Bataclanban? Ha bárki igennel felel erre a kérdésre, azt szeretném hallani, mert én nem így gondolom. Szerintem ezt csak a legbátrabb emberek tették, akiket valaha láttam, akik fegyverrel a kezükben néztek szembe a halállal” – jelentette ki.

89 ember halt meg a Bataclanban Forrás: AFP/Kenzo Tribouillard

Az énekesnek meggyőződése, hogy mindenkinek joga van a fegyverviselésre, és a párizsi támadások csak megerősítették ebben a hitében – számolt be az NBC News.

„Tudom, hogy az emberek nem fognak egyetérteni velem, de úgy tűnik, hogy Isten megteremtette a férfit és a nőt, azon az éjszakán pedig a fegyver tette őket egyenlővé. Úgy vélem, talán egyetlen dolog változtatná meg a véleményemet, de amíg senkinek nem lehet fegyvere, addig mindenkinek kell, hogy legyen” – tette hozzá.

Az Eagles of Death Metal ma lép fel Párizsban.